Árpád-házi fesztivál

2017. július 8. szombat
Csősz (Fejér megye)

Árpád-házi fesztivál

Hagyományőrző fesztivál

Egyesületünk, történelmünk egyre inkább elfeledett, ám legsikeresebb korszakára szeretné a nagyérdemű közönség figyelmét felhívni. A látogatóknak bemutatva a kor hadtörténeti, hétköznapi viseleteit, a korban alkalmazott harcmodort, a már abban az időben, étkezési célra is tenyésztett állatfajtákat, a király és alattvalói közötti - elsősorban - szóbeli kapcsolattartás egy fajtáját. Hiszünk abban, hogy idővel nemzetünk történetének talán legnagyobb és ehhez képest legelfeledettebb uralkodója Árpád fejedelem, megkapja azt a nyilvánosságot és helyet a történelemkönyvekben, amit megérdemel.

Tisztelgés Árpád nagyfejedelem győztes pozsonyi csatája és leszármazottainak életműve előtt

Lassan itthon is elfogadottá válik a felismerés, hogy Árpád visszafoglalta nekünk a hazát és 907. július 4-én pedig hihetetlen túlerővel szemben védte meg azt, saját, három fia és sok magyar harcos életének feláldozásával. Jóval kisebb cselekedetekért is szobrokat emeltünk már történelmünk egyéb szereplőinek. Miért a legnagyobb, a szent királyaink bölcsőjét megvédő és dinasztiaalapító előtt nem tisztelgünk kellő képen?

A Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület várja mindazokat rendezvényére, akik szeretik ősi történelmünket, akik szeretik a frissen főtt-, sült húsokat és valamilyen formában érdeklődnek e kor szelleme és hangulata iránt.

Tisztelettel: Balázs Miklós elnök

2017. július 8. szombat

Programok [pdf]

A programok helyszíne